Warme Burendagen in Westenholte

Hoe de Pepermuntweg nóg warmer werd en gezelligheid aan de Meester Koolenweg

Wat was het een koude en gure dag, zaterdag 27 november aan de Pepermuntweg. En toch kwamen bijna dertig huishoudens samen om hun huizen en straat te verduurzamen tijdens de Warme Burendag.

Jos en Karin

Deze Warme Burendag was georganiseerd door de buren Jos en Karin onder begeleiding van Buurzaam Westenholte en Travers. En omdat deze keer ook huurders mee konden doen schoof Delta Wonen aan tijdens de voorbereidingen. Daarnaast was Buurkracht aanwezig met een gezamenlijke inkoopactie voor zonnepanelen en vergroeningsproject voor de wijk en uiteraard ontbrak de wijkbeheerder niet. Tot slot kon de muziek niet missen met een live optreden van Margriet Bruggemans. Kortom; het was een super gezellige en informatieve dag!

150 maatregelen

Omdat elke straat in Westenholte anders is zijn er vaak ook andere maatregelen nodig om de huizen comfortabel en duurzamer te maken. In de Pepermuntweg viel vooral op dat de voordeuren krom waren en de inbouwtochtstrip daardoor niet meer werkte. Mooie opbouwtochtstrippen verhielpen dat snel. Daarnaast waren de bewoners erg blij met de deurdrangers om tocht te voorkomen en de folie voor achter de radiatoren. Samen hebben de buren in Westenholte ruim 150 maatregelen getroffen in hun woningen. Een super resultaat dat ze zeker zullen gaan merken in hun gasverbruik en comfort.

Gezelligheid aan de Meester Koolenweg

30 oktober had de Meester Koolenweg een Warme Burendag. En ondanks de herfstkou was het een bijzonder gezellige en praktische ochtend. Samen met de buren hebben we ruim 50 maatregelen aangebracht in onze huizen voor meer comfort en een lagere energierekening. Het terugzetten van de ketel op 60 graden bleek erg goed te doen met de hulp van www.zetmop60.nl van Urgenda en de deurdrangers en radiatorfolie waren bijzonder geliefd. Het aanbrengen van tochtstrippen is altijd iets meer werk maar geeft direct resultaat.

Organiseer ook een Warme Burendag

Ben je enthousiast geworden en wil je ook met jouw buren samen, simpel en snel geld en energie besparen? Lees hier meer of stuur ons gelijk een mailtje op buurzaam@wijkverenigingwvf.nl.