Warme Burendag

Simpel samen besparen met Warme Burendag

Heb je zin in een gezellige én nuttige middag met je straat? We organiseren regelmatig een Warme Burendag om samen simpel en spel te besparen. In één dagdeel kun jij met je buren simpele maatregelen nemen om energie en geld te besparen en je huis comfortabeler te maken. 

Gratis materialen en hulp 

Je krijgt van ons gratis materialen en hulp. We gaan aan de slag met o.a. de cv-ketel zuinig instellen, radiatorfolie plakken en het bestrijden van tocht bij deuren en ramen. Je gaat met elkaar op een zaterdag deze maatregelen aanbrengen, zodat je elkaar kunt helpen. Wij zorgen voor een goed gevulde ready-to-box met alles wat je nodig hebt.. Aan het eind heb jij geld en energie bespaard en een gezellige dag gehad!

De bijdrage van Buurzaam Westenholte:

 • Iemand is een paar uur aanwezig als vliegende keep voor hulp.
 • Je krijgt gratis materialen ter waarde van circa €75,- per huis, en tips om de cv-ketel af te stellen. Wij regelen dat met een lokale bouwmarkt.
 • Je krijgt een ready-to-go-box met wat lekkers, materialen en verdere informatie.
 • We kunnen dit doen omdat we een landelijke energiebesparingssubsidie in Westenholte mogen uitvoeren via de gemeente Zwolle.

Hoe werkt het?

 1. Een bewoner die dit in zijn/haar straat wil regelen meldt zich bij ons als contactpersoon.
 2. De contactpersoon krijgt alles wat er nodig is om buren te werven, inclusief de bestellijst voor materialen en we prikken een datum voor de actie.
 3. Een week voor de datum krijgen wij jullie bestellijsten.
 4. Uiterlijk op de dag zelf krijg je de bestelde materialen. Ook krijg je van ons hulp en een ready-to-go-box met wat lekkers, materiaal en verdere informatie.

Spelregels:

 • Een straatambassadeur of enthousiaste bewoner zorgt voor minimaal tien buren die mee willen doen. Meer mag ook!
 • Het team buren gaat allemaal de cv-ketel zuiniger afstellen en radiatorfolie aan de achterkant van de radiator plakken (onzichtbaar, dus niet lelijk!).
 • Ieder kan gratis spullen krijgen voor een aantal simpele maatregelen om energie te besparen: radiatorfolie, een scharnier-deurdranger, brievenbusmond, tochtstrips voor deuren en ramen.
 • Per huis is er tot maximaal 75 euro aan materialen te bestellen.
 • In een dagdeel gaan jullie drie tot vier maatregelen in je eigen huis nemen. Nog niet klaar? Dan maak je het later rustig op je eigen moment verder af.
 • Op de dag gaat iedereen elkaar zoveel mogelijk helpen.
 • Soms maken we foto’s of een film. Dat kondigen we aan. Door mee te doen aan de actie geef je daar toestemming voor. Als je echt niet in beeld wilt, laat je dat even weten.

Wil je meedoen met een Warme Burendag? Of wil jij in jouw straat de buren uitnodigen met een Warme Burendag om samen simpel en snel te besparen? Meld je straat aan via buurzaam@wijkverenigingwvf.nl.